Modell Csoki Tanfolyam

Fenyőtoboz készítése modell csokoládéból margaréta szagattó segítségével , remek dísz lehet karácsonyi torta tetején, főleg, ha több darabot teszünk egymás mellé. Mivel ez egy egyszerű és gyorsan elkészíthwtő változat, ezért ajánlom mindenkinek, aki szeretné meglepni szeretteit valami különleges díszítéssel.

A technika kitalálásánál az volt a célom, hogy élethű, könnyen elkészíthető tobozt alkossak.



Ha ilyen tobozt szeretnél készíteni, a következőkre lesz szükséged:
nyújtófa
margaréta szaggató (3 méretben)
por ecset
fekete porfesték
bambusz nyárs
olló


nyújtsd ki a csokit kb. 1 mm vastagra


a három féle méretű szaggatóval vágj ki 5 nagy, 2 közepes és három kicsi margarétát


a hátsó felét porozd be fekete porfestékkel




vágd le az összes szírmot egy olló segítségével


a szírmokat a fekete felével felfelé fektesd le és a tetejéből hajts le kb. 3 mm-i részt, majd a két mutatóújjad segítségével nyomd le a szélét, úgy, hogy középen egy kis domb alakuljon ki.


így nézzen ki:


ezt folytasd minden szirommal


a bambusz nyársat vond be egy kis maradék csokigyúrmával, úgy, hogy a nyárs vége a csoki teteje alatt legyen 1 cm-el


ezt az 1 cm-es részt, ahol nincs nyárs vágd fel 3 felé egy olló segítségével

így nézzen ki


végül kezdjük összeállítani a tobozt a következő sorrendben:
nulladik sor a három vágott szirom (lásd kép feljebb)
első sor: 3 vagy 4 db középső méretű szirom
második sor: 5 vagy 6 db középső méretű szirom
harmadik sor: 6 vagy 7 db középső vagy nagy szirom, attól függően, hogy mekkora tobozt szeretnénk
további sorok: nagy szirmok 
utolsó 3-4 sor: kis szirom szorosan egymás mellé és alá
végül a szírmokat hajtsuk ki, hogy hasonlítsanak egy kinyílt tobozra







Kellemes időtöltést kívánok.

Havan Ágnes